Dipo Producten
Probiotica, het juiste alternatief
Probiotica, het juiste alternatief
Dipobac probiotica navulzak 400 gram

DIPOBAC                        PROBIOTICA       het juiste alternatief!

Waarom probiotica?


We raken steeds meer bewust dat we met het verstrekken van antibiotica niet alsmaar door kunnen gaan. De kans is groot dat er in de toekomst geen enkel middel meer afdoende zal zijn. In veel gevallen is antibiotica ook niet nodig, er zijn meer dan voldoende alternatieven voorhanden. Wel moeten we leren onze (huis) dieren nog beter te observeren, de ontlasting in de gaten houden en zonodig vroegtijdig ingrijpen met minder zware middelen. Om uw dieren gezond te houden kunt u zonder probleem probiotica geven, deze goede bacteriën worden slechts tijdelijk in de darmen opgenomen en zorgen voor een perfecte darmflora, ze hebben voor zover bekend, geen schadelijke neveneffecten.


Wat zijn Probiotica?  DIPOBAC probiotica bestaat uit een verzameling van 5 verschillende geselecteerde en gevriesdroogde melkzuurbacteriën of wel lactobacillen, t.w. L.B. para para casei – LB. Brevis-L.B. collinoides – L.B. plantarum en L.B.plantarum (MSI)  in een dichtheid van 105 – 106 gram Dipobac. Bij toediening in water vermeerderen zij zich snel tot werkzame proporties.

DIPOBAC wordt geleverd op een basis van suikers (Fructo-olicho-sachariden), ook wel prebiotica genoemd. Naast voeding voor de bacteriën en als transportmiddel zijn suikers tevens een bron van energie.  Zonder deze voeding zouden een deel van de bacteriën, nog voor dat ze hun werk gedaan hebben, onmiddellijk het darmstelsel verlaten omdat ze daar normaliter niets te zoeken (eten) hebben. Door de grote overmacht aan deze goedaardige bacteriën, nemen de meeste ziekmakende bacteriën als Salmonella en Coli gelijk met de uitwerpselen de benen. De Lactobacillen nemen hun plaats aan de darmwand over en blijven daar zolang zo over voeding beschikken zitten.
Voorbeeld duiven.

Wanneer duiven ziek zijn is er meestal sprake van een bacteriële darminfectie, vaak door toedoen van Salmonella of Coli. U kunt dan de strijd aangaan door het geven van antibiotica waarmee vrijwel alle micro organisme in de dieren worden gedood en waarna ze feitelijk door gebrek aan een juiste darmflora erg kwetsbaar zijn.

U kunt er ook voor kiezen te proberen de ziekte voor te blijven door regelmatig probiotica in het drinkwater te verstrekken en zo een eventuele besmetting voor te blijven. Het is een utopie te denken dat we de strijd tegen bv. Salmonella zouden kunnen winnen, omdat deze bacteriën er altijd weer opnieuw in slagen behandelingen met antibiotica deels te overleven. Dat komt doordat een deel van hen resistentie heeft opgebouwd en in de genen heeft opgeslagen, maar ook omdat zij in staat zijn, zichzelf genetisch te veranderen en genetisch materiaal door te geven aan soortgenoten. Het kan dus zijn dat bacteriën zonder resistentie dit van hun soortgenoten die wel resistent zijn overnemen.  Door het teveel aan schadelijke bacteriën uit de darmen te verdrijven, kan mogelijk een uitbraak van deze ziekmakende bacteriën worden voorkomen.

DIPOBAC probiotica kan veel ellende voorkomen, het is geen geneesmiddel maar een aanvulling op de voeding.


DOSERING: 1 tot 2 x per week maximaal 1 gram per liter drinkwater voor vogels tot 2 gram per liter drinkwater voor zoogdieren. Zonodig de dosering aanpassen. Het aangemaakte, niet al te koude water voor het verstrekken ca. 15 minuten laten staan.

De probiotica wordt geleverd in potten met extra sluiting tegen vocht van buitenaf, waardoor de houdbaarheid door ons wordt gegarandeerd. Wanneer u de lege pot bewaard, kunt u een voordelige navulzak bestellen, waarmee u onnodig dure portokosten bespaart.


 


Prijs  € 23.00 €
Klanten die dit artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht:  Dipo propolis 100 ml.  Dipobac probiotica pot 400 gram  Dipo Lookolie plus 500 ml.  Dipo protector 3 in 1 500 ml.  Dipo propolis 20 ml. 
<< Terug naar catalogusHomeProductenWebwinkelFoto'sContactFavoriete links